Vakantie Ao Nang: Top 5 activiteiten met kinderen

door Ellis
Ao Nang Beach, Thailand met kinderen
Ao Nang beach

Ao Nang Beach

Ao Nang ligt in de Phang Nga baai aan de overkant van het bekende eiland Phuket. Het lang gerekte witte strand van Ao Nang Beach is heerlijk om overheen te struinen. Het is een overzichtelijk strand waardoor Ao Nang Beach erg kindvriendelijk is. Geniet van de azuurblauwe zee, vol met de typische longtailboten. Aan de boulevard vind je tal van restaurantjes en barretjes voor de nodige verkoeling en lekkernijen. Maar ook typische Thaise souvenirwinkeltjes vind je op de bruisende boulevard. Alhoewel Ao Nang erg populair is onder de backpackers heeft het zeker ook veel te bieden aan kinderen en tieners.

Hieronder geven wij je onze tips voor Ao Nang en omgeving. Onze top 5 is gebaseerd op oudere kinderen en tieners. Reis je met jonge kinderen, bekijk dan zelf welke inspiratie je meeneemt en pas het aan naar jullie wensen.

Eilandentour: Poda Island, Ko Kai (Chicken Island), Ko Thap

Eiland hoppen is onze nummer 1 aanrader tijdens je verblijf in Ao Nang met kinderen
Een hele dag met de longtailboot op pad. Aan de boulevard vind je vele longtailboten en tour operators waar je verschillende tours kan boeken. Even shoppen en kijken welke het beste bevalt.

Wij deden de 3 eilanden tour: Poda Island, Ko Kai en Ko Thap.

Ao Nang Beach met kinderen. Rondreis Thailand
Longtailboot, Ao Nang Beach
Rondreis Thailand met kinderen. Longtailboten

In de ochtend vertrek je op tijd met een privé longtailboot en de kapitein. De hele dag is de boot van jou en kun je, in overleg met de kapitein, zelf bepalen hoe lang je op elk eiland blijft.
Het ene tropisch eiland is nog mooier dan de andere. Je kan snorkelen of lekker chillen op het strand. Help de lokale bevolking door een lekkere smoothie of een pad thai te kopen.
Maar vooral een hele dag genieten in het paradijs!

Rondreis Thailand met kinderen. Podaisland
Zwemmen bij Poda Island
Rondreis Thailand met kinderen. Syll in een longtailboot
Longtailboot met kinderen

Persoonlijke noot: De boottocht op zichzelf vonden wij al een attractie. Wat een geweld, met zo’n boot op de golven, wat ontzettend gaaf! De kinderen en wij genoten van deze adrenaline kick in het paradijs.

Railay Beach

Ao Nang ligt in een baai en is omgeven door grote krijtrotsen. Railay Beach ligt aan de andere kant van de uitstekende rots. Vanuit Ao Nang vertrekken regelmatig longtailboten naar Railay Beach en terug. Kinderen vinden het geweldig op zo’n traditionele boot, stuiterend over de golven.

Railay Beach is oprecht een van de mooiste stranden die wij gezien hebben in Thailand.

Grenzend aan het strand vind je genoeg eetgelegenheden voor een lunch of de overheerlijke ice coffees van Thailand.  
Reis je met wat oudere kinderen of tieners? Doe dan de uitdagende hike naar de Bat Cave en geniet van een bijzonder uitzicht over de baai.

Kortom; Railay Beach is perfect voor een tropisch dagje strand, lekkere Thaise lunch en een mooie hike.
Is een dag niet genoeg? Dan kun je ook overnachten in Railay Bay Resort & Spa

Monkey Trail in Ao Nang

Aan het eind van Ao Nang Beach vind je het Monkey trail.

Het Monkey Trail is een vrij toegankelijk pad door een gebied waar veel apen leven. Hele families van apen zie je samen spelen, achter elkaar aan rennen, toeristen in de gaten houden en iets pakken als ze de kans krijgen. Geweldig om vanaf het strand te bekijken met kleine kinderen. Zijn de kinderen wat avontuurlijker aangelegd is het een aanrader om het pad te lopen.

Wees voorzichtig, de apen zullen niet twijfelen om de spullen van je af te pakken.

Rondreis Thailand met kinderen, Monkeytrail pad Ao Nang beach
Begin van Monkey Trail
Rondreis Thailand met kinderen. monkeytrail in Ao Nang
Aapjes kijken
Rondreis Thailand met kinderen. Appje sop het monkeytrailpad
Monkey Trail, Ao Nang

Dragon Crest, Ngon Nak Nature trail

Dragon Crest, Ngon Nak Nature trail, een mooie uitdagende wandeling met kinderen. Dragon crest ligt in het Khao Ngon Nak National park, Krabi. Een kleine 20 km van Ao Nang.

Rondreis Thailand met kinderen. Uitzicht vanaf de Dragon Crest
Uitzicht vanaf Dragon Crest Trail over National Park

De rit in een open taxi busje is al een beleving op zich voor kinderen. De chauffeur doet een middagdutje in zijn taxibusje terwijl jij je in het zweet werkt naar de top. Onze chauffeur was zo onder de indruk dat we de trail gingen lopen met de kinderen dat hij extra water heeft gekocht voor ons.

Bij de ingang moet je inschrijven bij de rangers en je betaalt een klein bedrag om het National Park in te mogen. De trail zelf is goed aangegeven, dus kans op verdwalen is er niet.

Het pad bracht ons al snel diep de groene tropische jungle in. Bijzonder om te zien hoe de natuur en de boomsoorten veranderen naarmate je dieper en hoger in de jungle komt. Wandelen met kinderen betekent veel dieren spotten. We hebben dode en levende dieren gezien en beide even interessant. Heel bijzonder om te zien hoe een groep mieren een (gelukkig) dode vogelspin over het pad versleepten.

Rondreis Thailand met kinderen. Begin van het pad naar Dragon Crest
Start van Dragon Crest Trail
Rondreis Thailand met kinderen. Klimmen en klauteren op het dragon crest trail
Leuk en uitdagend pad voor kinderen

En dan bereik je de top, de Dragon Crest. Een uitstekende rots met een panoramisch uitzicht over het National park, Krabi tot aan de zee. Zeker de moeite, van deze pittige, wandeling waard!
De warmte, de hoge luchtvochtigheid maakten de wandeling pittig naar onze mening, niet de afstand of hoogte..

Persoonlijke noot: Een bekende waarschuwing maar toch hadden wij hem onderschat. Neem echt genoeg drinken mee! Minstens 2 liter per persoon. Wij dachten dat we goed voorbereid waren maar hadden toch het extra water van onze chauffeur hard nodig!
Dìt maakt Thailand voor ons zo speciaal. Deze chauffeur had het duidelijk niet breed. Maar toch geeft hij geld uit aan water voor ons. Die gulheid, die vriendelijkheid van de Thaise bevolking ontroerd ons.

Rondreis Thailand met kinderen. Uitzicht vanaf dragon crest
Rondreis Thailand met kinderen. Kind geniet van het uitzicht over national park
Uitrusten op de top
Rondreis Thailand met kinderen. Uitzcht dragon crest
Genieten van het uitzich vanaf Dragon Crest

Sidenote: Helaas mag je tegenwoordig niet meer op de rots zelf staan, maar er zijn genoeg andere plekken om van het panoramische uitzicht te genieten. Of om die instawaardige selfies te nemen

Krabi stad Tour

Als je in Ao Nang bent is het zeker de moeite waard om een stad tour te boeken naar Krabi stad. Wij hebben een tour op maat geboekt bij een local in Ao Nang. We wilden graag ook het echte Thailand zien en niet alleen de grote toeristische bezienswaardigheden.

We begonnen de dag op het water. Met een longtailboot voeren we over Pak Nam Krabi rivier naar de grot Khao Khanab Nam.
Leuk funfact, hier liggen enorme menselijke skeletten.
Vanuit hier gingen we de mangrove door naar een fishfarm. Zoals je ze in Azie veel ziet. Drijvende steigers om vierkante bakken met grote vissen. Verser krijg je de vis niet!

Rondreis Thailand met kinderen. Drijven huisje op de Pka Nam rivier Krabi.
Drijvend huisje op de Pak Nam Krabi rivier
Rondreis Thailand met kinderen.
Thaise bevolking geloven dat deze enorme skeletten hun voor ouderen zijn.

Na een overheerlijke lunch gingen we met zijn zessen in een veel te kleine tuktuk. Het kan ook allemaal in Thailand. De gids vertelde ons veel over de historie van het oude dorp en zijn oude gebruiken. We toerden door de rijstvelden, leerden over de oorsprong en het belang van deze specifieke rijstvelden. Maakte kennis met een aantal oude ambachten, waaronder Batik.
Voor kinderen is een dagtoer door Krabi een aanrader. Het is afwisselend, kindvriendelijk, ze zien veel, leren veel maar ze zijn nergens
lang op 1 plek. De verveling heeft geen kans!

Sluit de dag af met een bezoek aan de nightmarket in Krabi stad. Een walhalla aan street food.

Als de kinderen nog niet moe zijn, bezoek dan nog een van de vele tempels. Grote kans dat er monniken aanwezig zijn.

Rondreis Thailand met kinderen
De hoofdweg door het dorp
Rondreis Thailand met kinderen. locale leven
Eén van de luxere huizen

Persoonlijke noot: Wij vonden het vooral heel gaaf om het echte leven hier te zien, de contrasten tussen oud en nieuw. Een oud bijna vervallen huis, zonder deuren maar wel met een grotere flatscreen dan wij hebben. Direct naast een luxe en groot huis. De hoofdweg door het dorp, waar de tuktuk eigenlijk te groot voor is. Geweldig!! 

Accommodatie tip!

Als laatste willen we nog wat kindvriendelijke accommodatie tips geven.

Wij verbleven in Ao Nang Hill. Een kleinschalig resort met bungalows verspreid in een aangelegde tuin met een zwembad. Ook het ontbijtbuffet is dik in orde. Het resort ligt in een zijstraat van de hoofdweg. Het is een klein half uurtje lopen naar Ao Nang Beach, maar het hotel heeft een haal- en breng service.

Voordeel is dat je weg bent uit het grote toeristische gedeelte en dus voor de kinderen minder lawaai. Daarbij is het een budget vriendelijkere optie dan hotels direct aan het strand.

Als het budget wat ruimer is ga dan voor Railay Bay Resort & Spa of Dream Valley Resort. Beide resorts liggen in een baai aan het strand.

Schrijf een bijdrage

Ontdek nog meer