Onze Bucket list: De mooiste ervaringen en top activiteiten

Home Our Journey, zowel letterlijk als figuurlijk onze reis Onze Bucket list: De mooiste ervaringen en top activiteiten
by René

Bucketlist van ons gezin

Ook al reizen we veel, we hebben nog steeds een lange bucketlist. Of misschien juist wel omdat we veel reizen. We hebben zoveel moois gezien maar weten ook dat er nog zoveel meer is om te ontdekken. Wel kijken we steeds meer naar ervaringen die we nog willen beleven met onze kinderen en niet alleen maar die ene mooie locatie of bestemming.

Hieronder een greep uit onze bucketlist…

Noorderlicht bewonderen

Ooit is Ellis ten huwelijk gevraagd bij -30ºC onder een vaag groen schijnsel. Ja dat was het noorderlicht, maar zo vaag dat het niet echt is bijgebleven. Of kwam dit door wat er nog meer gebeurde? Heel graag willen wij met de kinderen het echte grote noorderlicht zien. De natuurlijke lichtenshow vanuit een glasiglo bewonderen.

Lapland met de kinderen

De bijzondere activiteiten in de sneeuw beleven. Van een hondensledetocht hebben we al eens een klein voorproefje gehad. Maar onze jongste wil graag meerdere dagen op pad met zijn lievelingsdieren. Ook het mountainbiken in de sneeuw, of het rijden op de sneeuwscooter willen we graag samen beleven.

Walvissen spotten

We blijven nog even in het noorden. Afgelopen winter hebben we enkele orka’s mogen zien. Wat ontzettend gaaf!! Hierdoor is onze wens om walvissen te spotten alleen maar groter geworden. We hopen aankomende zomer in Tromsø op walvis-safari te gaan.

IJsland verkennen met een 4x4

IJsland staat sowieso al langer op onze bucketlist. We hadden in 2021 al eens tickets geboekt maar toen kwam er iets tussen. De geisers, de gletsjers, de machtige watervallen, de uitgestrekte groene landschappen, we willen het zo graag beleven. Zowel in de zomer als in de winter staat IJsland op onze lijst.

Zuid Afrika verkennen met een 4x4

We hebben verschillende accounts gevolgd die een soort gelijke trip hebben gemaakt. Een daktent op de jeep en gaan. Van campsite naar campsite toeren of daar waar het kan wildkamperen. Wat een geweldige ervaring moet dit zijn!

Roadtrip door Canada

Deze staat wel hoog op ons lijstje hoor. We houden van de natuur, de bergen en de meren. Canada is dan toch dé ultieme bestemming om door heen te ontdekken. De vrijheid om door deze weidse landschappen te trekken.

Roadtrip door Marokko

In 2021 en 2022, tijdens onze roadtrip door Zuid Europa, waren de grenzen van Marokko helaas nog dicht. Nu zien we een aantal reisvrienden door Marokko trekken en wordt onze wens weer flink aangewakkerd. De kleurrijke markten, de kamelen op het strand of de woestijn. Het lijkt ons heel bijzonder om deze cultuur te beleven.

Leren duiken met de kinderen

Tijdens onze reis naar Azië hebben de kinderen voor het eerst echt gesnorkeld. De vele enthousiaste kreten onder water lieten horen hoe gaaf ze het vonden. Het zou geweldig zijn als we verder de zee op kunnen en nog meer van de onderwater wereld samen mogen ontdekken. Maar ook samen iets nieuws leren, vanaf het begin, lijkt me heel bijzonder.

Huttentocht als gezin

Wij houden van wandelen in de bergen. Een meerdaagse tocht met de kinderen, nog verder de bergen in te kunnen trekken, lijkt ons een bijzonder mooie uitdaging.

De Azoren ontdekken

We zijn verliefd geworden op Madeira. Als we de verhalen en beelden mogen geloven zijn de Azoren net zo mooi, of misschien nog wel mooier. Graag ontdekken we de Azoren door te gaan eilandhoppen.

Oud & Nieuw vieren op Madeira

In Funchal schijnt elk jaar een enorm vuurwerkshow te zijn. Vanaf de heuvels heb je een prachtig uitzicht over de stad tijdens de vuurwerkshow.

Jouw activiteit promoten?

Wij staan uiteraard open voor samenwerkingen om items van onze bucketlist af te strepen.

Als we een item van onze bucketlist af kunnen strepen zullen we hier natuurlijk een mooie blog over schrijven en je meenemen in deze ervaring.