by René

Lifeblog: Regelmatig een persoonlijke update

Gepubliceerd op 6 juni 2023

Op deze pagina houden we een lifeblog bij. Je leest hier niet van dag tot dag wat we meemaken, daarvoor nodigen we je uit om ons via Instagram te volgen.

Maar je leest hier wel regelmatig een update over hoe wij onze reis ervaren. Wat momenteel onze plannen en ideeën zijn, en over onze overwegingen tijdens het reizen. Maar ook welke inzichten het reizen ons brengt. Reizen is niet alleen maar een leuke lange vakantie. Het is veel meer dan dat, daar willen we jullie ook in meenemen. Wil je meer weten over wie wij zijn? We vertellen je graag iets meer over onze achtergrond onder het kopje Over ons.

6 juni 2023: Op pad met onze bingokaart

Dat we weer willen reizen is duidelijk. Maar dat is niet alles. We zijn ondertussen ook aan het nadenken over de toekomst. We willen ons ergens gaan settelen. Dit hoeft voor ons niet meer in Nederland. Maar ja, waar dan wel?

In Over ons kun je lezen over waarom we ons leven zo drastisch hebben omgegooid en zijn gaan reizen. Drie jaar geleden hebben we alles verkocht en twee jaar geleden hebben we een lange reis van 10 maanden gemaakt.
De terugkomst na die lange reis is ons zwaar gevallen. We keken er naar uit om terug te keren naar Nederland, we waren klaar met reizen, althans… Dat dachten we. Maar na een paar dagen in Nederland was dit gevoel al volledig verdwenen.
Het gevoel van “wat doen we hier?” kwam sterk naar boven. Alles is hetzelfde maar toch voelt alles heel anders. Alsof we vorige week weg zijn gegaan maar tegelijk ook alsof we jaren weg geweest zijn. Aarden hier lukte niet.
De omgeving, de mensen, de maatschappij… Het gaf ons een overweldigend en beklemmend gevoel. De enorme drukte overviel ons. De gehaaste maatschappij waren we niet meer gewend. Het gebaande pad met zijn systemen die niet werken voor ons, we vielen er direct weer in terug.

Geef het tijd

“Geef het tijd” hebben we vaak gehoord en ook tegen onszelf gezegd. Maar dat was het niet.
Diep van binnen wisten we dat het niet meer paste. En dat we ook niet meer willen dat het past.

Ja wat dan, wat ga je dan doen?

We hebben tijdens de reis geleerd dat we ons heel fijn voelen in de bergen. De rust, de natuur, de grilligheid van de hoge bergen doen ons goed. Daar voelen we ons rustig en thuis. Door de rust om ons heen komen wij ook tot rust. We krijgen tijd en energie voor andere dingen. Alsof er, door de ruimte om ons heen, ruimte in onszelf ontstaat.

Een heel belangrijk inzicht. Een inzicht waar we verder mee willen, of eigenlijk moeten.
Al snel werd duidelijk dat we ons willen gaan oriënteren om in de bergen te gaan settelen.

Waar staan we nu? 

We zijn inmiddels bijna een jaar verder, een jaar na onze terugkomst. En staan aan de start van onze nieuwe reis. Deze reis zal niet alleen een reis worden om te reizen met de camper. Het doel van deze reis is ontdekken waar in de bergen we willen gaan settelen. Waar komen we allemaal tot rust, waar voelen we ons fijn?

We willen jullie graag meenemen in dit proces. We weten dat er meer gezinnen zijn die willen oriënteren op emigreren.
Maar ook voor ons zelf. Om ons hierbij te helpen bedachten onze jongens een bingokaart. Een kaart met onze acht belangrijkste aandachtspunten. Deze bingokaart geeft meer inzicht in het land en laat ons dieper nadenken over het land waar we zijn. Zowel in onderwerpen die belangrijk kunnen zijn voor het eventueel emigreren maar ook onderwerpen die gewoon leuk zijn om te weten over een land waar je naar op vakantie zou willen gaan.
Op deze manier willen we je meenemen en echt kennis laten maken met het land waar we doorheen reizen.

De lifeblog neemt je dus mee in het verhaal achter de reizen en de mooie plaatjes. 
Wekelijks nemen we jullie mee in onze inzichten, onze lessen, onze gedachtenspinsels en onze oriëntatie op emigreren tijdens deze reis.

Reis je mee?

Fijne dag

👋 🧡

MOGELIJK OOK INTERESSANT

Durf je eigen pad te gaan!

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste blogs op deze site? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. 

Nieuwsbrief

Authentieke Madeira Rondreizen